Uitgebreide Expert Review: Bose Noise Cancelling Headphones 700

De Bose Noise Cancelling Headphones 700, een paradepaardje in de wereld van premium draadloze koptelefoons, belichaamt een perfecte samensmelting van stijl, comfort en cutting-edge technologie. Als de nieuwste toevoeging aan Bose’s roemruchte assortiment, volgt deze hoofdtelefoon de veelgeprezen QuietComfort-serie op en is ontworpen om de luisterervaring naar een hoger niveau te tillen. Deze review, geschreven door een expert op het gebied van draadloze koptelefoons, zal een diepgaande blik werpen op wat de Bose 700 onderscheidt van zijn voorgangers en concurrenten.

Bose, al lang een pionier in noise cancelling technologie, heeft met de 700-serie niet alleen een stap vooruit gezet in geluidskwaliteit, maar ook in hoe we interactie hebben met onze audio-apparaten in een steeds drukkere wereld.

Deze hoofdtelefoon is niet slechts een tool voor audiofiele luxe; het is een multifunctioneel apparaat dat zich aanpast aan de behoeften van de moderne consument. Of het nu gaat om het luisteren naar muziek tijdens een drukke treinreis, het voeren van telefoongesprekken in winderige omgevingen, of het naadloos switchen tussen verschillende apparaten, de Bose 700 belooft dit allemaal met gemak te doen.

In deze review zullen we elk aspect van deze hoofdtelefoon nauwgezet onderzoeken: van het ontwerp en de bouwkwaliteit tot de geluidskwaliteit, noise cancelling prestaties, batterijduur, connectiviteit en de prijs-kwaliteitverhouding. We zullen de hoofdtelefoon testen in diverse alledaagse scenario’s om een eerlijk en transparant beeld te geven van zijn prestaties in de realiteit.

Als expert in draadloze koptelefoons en met jarenlange ervaring in het beoordelen van audioproducten, is mijn doel om u te voorzien van een grondige en objectieve beoordeling van de Bose Noise Cancelling Headphones 700. Dit om u te helpen beslissen of dit het juiste audio-accessoire is voor uw dagelijkse leven. Laten we beginnen met een kijkje te nemen naar het ontwerp en de bouwkwaliteit van deze veelbesproken hoofdtelefoon.

Ontwerp en Bouwkwaliteit

Bij het uitpakken van de Bose Noise Cancelling Headphones 700 valt meteen op dat Bose geen concessies heeft gedaan aan het ontwerp en de algehele esthetiek. De 700-serie straalt een verfijnde elegantie uit, met strakke lijnen en een minimalistische vormgeving die zowel modern als tijdloos aanvoelt. Beschikbaar in verschillende kleuren, biedt het ontwerp van deze hoofdtelefoon iets voor ieders smaak, terwijl het nog steeds die kenmerkende Bose-uitstraling behoudt.

Het materiaalgebruik in de 700-serie getuigt van hoge kwaliteit. De combinatie van roestvrij staal en een speciaal samengestelde hoofdband zorgt niet alleen voor een luxueuze uitstraling, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid van het product. De oorkussens zijn gemaakt van zacht materiaal dat comfort biedt, zelfs tijdens langdurig gebruik, wat een essentiële factor is voor gebruikers die hun hoofdtelefoon langere tijd achter elkaar dragen.

Bij de bouwkwaliteit komt ook het aspect van gebruiksgemak om de hoek kijken. De hoofdtelefoon is verrassend licht, wat bijdraagt aan het comfort, maar het roept ook vragen op over de duurzaamheid bij langdurig dagelijks gebruik. Echter, na uitgebreide tests en dagelijks gebruik blijkt dat de 700-serie bestand is tegen de slijtage die je van een high-end hoofdtelefoon zou verwachten. De scharnieren zijn robuust en de hoofdband is flexibel, maar behoudt zijn vorm en stevigheid, zelfs na herhaaldelijk op- en afzetten.

Wat betreft de gebruikersinterface, de Bose 700 heeft een intuïtieve touch-interface aan de zijkant van de rechter oorschelp. Deze interface reageert op verschillende gebaren, zoals swipen en tikken, voor het beheren van muziek en oproepen. Dit is een moderne toevoeging die het gebruiksgemak verhoogt en de algehele ervaring verbetert. Bose heeft ook fysieke knoppen voor essentiële functies zoals het aan-/uitzetten en het regelen van de noise cancelling niveaus, een welkome aanvulling voor degenen die de voorkeur geven aan de tactiele respons van traditionele knoppen.

Concluderend, het ontwerp en de bouwkwaliteit van de Bose Noise Cancelling Headphones 700 zijn van topklasse. De hoofdtelefoon biedt een luxe, comfortabele ervaring zonder in te boeten aan functionaliteit en duurzaamheid. Het is een product dat zowel visueel aantrekkelijk is als gebouwd om de tand des tijds te doorstaan. In het volgende deel van de review zullen we dieper ingaan op de geluidskwaliteit en prestaties, een cruciaal aspect voor elke audiofiel.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 op het hoofd van een dame

Geluidskwaliteit en Prestaties

De kern van elke goede hoofdtelefoon ligt in zijn geluidskwaliteit, en de Bose Noise Cancelling Headphones 700 stellen hierin niet teleur. Bose heeft altijd bekend gestaan om zijn vermogen om rijk en gebalanceerd geluid te leveren, en de 700-serie is hier geen uitzondering op. Bij het testen met een scala aan muziekgenres, van klassieke symfonieën tot hedendaagse pop, elektronica en zelfs akoestische sessies, blijkt de hoofdtelefoon consistent te presteren met heldere hoge tonen, warme middentonen en diepe, maar niet overweldigende bas.

Een opvallend kenmerk van de Bose 700 is de manier waarop het geluid wordt gepresenteerd. Er is een opmerkelijke helderheid en ruimtelijkheid die de luisterervaring verbetert. Deze kwaliteit maakt het niet alleen mogelijk om te genieten van muziek, maar ook om de nuances in complexe composities te waarderen. Bij het afspelen van live opnames voelt het bijna alsof je je in de concertzaal bevindt, een getuigenis van de uitzonderlijke geluidskwaliteit die de 700 biedt.

De actieve noise cancelling (ANC) functie van de hoofdtelefoon verdient speciale vermelding. Bose heeft zijn ANC-technologie geoptimaliseerd om een bijna surrealistische stilte te creëren, zelfs in drukke omgevingen. Dit maakt het luisteren naar muziek of podcasts in een lawaaierige omgeving een plezierige ervaring. De mate van noise cancelling kan aangepast worden, wat handig is voor situaties waarin je enig bewustzijn van je omgeving wilt behouden, zoals tijdens het wandelen in een drukke stad.

Een klein minpunt is de afwezigheid van ondersteuning voor high-resolution audio codecs zoals aptX of LDAC. Hoewel dit voor de gemiddelde gebruiker geen dealbreaker zal zijn, zouden audiofielen die op zoek zijn naar de allerhoogste geluidskwaliteit dit kunnen missen. Desondanks is de standaard AAC- en SBC-compatibiliteit ruim voldoende voor de meeste mobiele apparaten en levert deze een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande luisterervaring.

Tot slot, de prestaties van de Bose 700 in het maken van telefoongesprekken zijn indrukwekkend. De microfoons zijn gevoelig en helder, waardoor de stem duidelijk wordt overgebracht zonder veel achtergrondgeluid. Dit maakt de Bose 700 een uitstekende keuze voor professionals die vaak telefoongesprekken voeren in verschillende omgevingen.

Concluderend biedt de Bose Noise Cancelling Headphones 700 een uitstekende balans tussen geluidskwaliteit, noise cancelling en gebruiksgemak. Hoewel er ruimte is voor verbetering op het gebied van codec-ondersteuning, zijn deze hoofdtelefoons een solide keuze voor de meeste gebruikers, van casual luisteraars tot audiofielen die waarde hechten aan hoge geluidskwaliteit en effectieve noise cancelling.

Bose Noise Cancelling headphones 700 Functionaliteit

De Bose Noise Cancelling Headphones 700 nemen noise cancelling naar een geheel nieuw niveau. Bose heeft zijn reputatie op het gebied van noise cancelling technologie al eerder gevestigd, maar met de 700-serie overtreffen ze zelfs die standaard. Tijdens het testen in verschillende omgevingen – van drukke kantoren tot lawaaierige stadsstraten en zelfs tijdens vluchten – bleek de noise cancelling capaciteit van deze hoofdtelefoon buitengewoon effectief.

Wat direct opvalt, is de aanpasbaarheid van de noise cancelling. De hoofdtelefoon biedt verschillende niveaus van noise cancelling, die gemakkelijk aangepast kunnen worden via de Bose-app of de fysieke knoppen op de hoofdtelefoon zelf. Deze flexibiliteit is vooral handig in situaties waar je een balans moet vinden tussen het isoleren van omgevingsgeluid en het behouden van enig bewustzijn van je omgeving, zoals wanneer je buiten loopt of wacht op een luchthavenomroep.

Een andere indrukwekkende eigenschap van de Bose 700 is de consistentie van de noise cancelling over verschillende frequenties. Terwijl sommige noise cancelling hoofdtelefoons moeite hebben met lagere frequenties, levert de Bose 700 een solide prestatie over het gehele spectrum. Dit betekent dat zowel de lage brom van een vliegtuigmotor als de hogere frequenties van stemmen effectief worden geminimaliseerd.

De kwaliteit van de noise cancelling beïnvloedt ook de algemene luisterervaring. Door externe geluiden effectief te blokkeren, wordt de muziekweergave helderder en rijker, waardoor je meer kunt opgaan in je muziek of podcast. Dit maakt de Bose 700 niet alleen geschikt voor entertainmentdoeleinden, maar ook voor concentratie en werk in lawaaierige omgevingen.

Een punt van overweging is dat de effectiviteit van noise cancelling afhankelijk kan zijn van de pasvorm van de hoofdtelefoon. Hoewel de Bose 700 ontworpen is om comfortabel te zitten bij de meeste gebruikers, kan een niet-optimale pasvorm de effectiviteit van de noise cancelling licht verminderen. Gelukkig is het ontwerp van de hoofdtelefoon zodanig dat de meeste gebruikers een goede pasvorm kunnen vinden.

In conclusie, de noise cancelling functionaliteit van de Bose Noise Cancelling Headphones 700 is niets minder dan indrukwekkend. De hoofdtelefoon levert consistente, aanpasbare en effectieve noise cancelling die een breed scala aan omgevingsgeluiden kan aanpakken, waardoor het een topkeuze is voor iedereen die op zoek is naar rust in een rumoerige wereld.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 op een koptelefoon standaard

Batterijduur en Connectiviteit

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een draadloze hoofdtelefoon is de batterijduur, en de Bose Noise Cancelling Headphones 700 scoren hoog op dit gebied. Bose belooft een batterijduur van maximaal 20 uur bij continu gebruik met ingeschakelde noise cancelling, wat meer dan voldoende is voor de meeste dagelijkse toepassingen. Tijdens mijn tests bleek deze claim accuraat te zijn; de hoofdtelefoon ging gemakkelijk een hele dag mee bij normaal gebruik. De snellaadfunctie is ook een uitkomst, waardoor je met slechts 15 minuten opladen alweer enkele uren vooruit kunt.

De connectiviteit van de Bose 700 is een ander sterk punt. De hoofdtelefoon maakt gebruik van Bluetooth 5.0, wat zorgt voor een snelle en stabiele verbinding met een indrukwekkend bereik. Tijdens het testen ervoer ik geen onderbrekingen of significante vertragingen bij het verbinden met verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets en laptops. De mogelijkheid om met meerdere apparaten tegelijk verbonden te blijven is een handige functie, vooral voor gebruikers die vaak tussen apparaten wisselen.

Een lichte beperking die ik ondervond, was de afwezigheid van ondersteuning voor aptX en aptX HD, wat voor sommige gebruikers belangrijk kan zijn voor het streamen van high-resolution audio. Echter, de standaard AAC- en SBC-codecs die door de Bose 700 worden ondersteund, bieden nog steeds een uitstekende geluidskwaliteit die voor de meeste gebruikers meer dan voldoende zal zijn.

De Bose Music app speelt een cruciale rol in de ervaring met de Bose 700. De app is gebruiksvriendelijk en biedt gemakkelijke toegang tot instellingen zoals het aanpassen van noise cancelling niveaus, het beheren van Bluetooth-verbindingen, en het personaliseren van de geluidsweergave. De integratie met spraakassistenten zoals Google Assistent en Amazon Alexa voegt nog een laag van functionaliteit toe, waardoor je handsfree toegang krijgt tot diverse smart functies.

Samengevat, de Bose Noise Cancelling Headphones 700 excelleren op het gebied van batterijduur en connectiviteit. De lange batterijduur, snelle laadtijd, stabiele Bluetooth-verbinding en de gebruiksvriendelijke app maken deze hoofdtelefoon niet alleen praktisch voor dagelijks gebruik, maar ook veelzijdig inzetbaar voor verschillende situaties en behoeften.

Extra Functies en Mogelijkheden

De Bose Noise Cancelling Headphones 700 zijn niet alleen indrukwekkend qua geluidskwaliteit en noise cancelling, maar bieden ook een reeks van extra functies die de gebruikerservaring verder verrijken. Een van de meest opvallende kenmerken is de integratie van spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Deze integratie maakt het mogelijk om spraakopdrachten te geven zonder je telefoon te hoeven gebruiken, wat bijzonder handig is wanneer je onderweg bent of je handen vol hebt. De reactiesnelheid van de spraakassistenten is indrukwekkend en verhoogt de functionaliteit van de hoofdtelefoon aanzienlijk.

Een andere belangrijke feature is de aanraakgevoelige bediening op de rechter oorschelp. Deze intuïtieve bedieningsmethode laat je toe om met eenvoudige aanrakingen en veegbewegingen muziek te pauzeren, af te spelen, het volume aan te passen en oproepen te beantwoorden. Dit is niet alleen een moderne toevoeging aan de hoofdtelefoon, maar ook een die de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

De Bose 700 is ook uitgerust met een aanpasbare omgevingsmodus, waarmee je kunt bepalen hoeveel omgevingsgeluid je wilt toelaten. Dit is bijzonder nuttig in situaties waar je je bewust moet zijn van je omgeving, zoals het lopen in drukke straten of het wachten op aankondigingen op een station. De overgang tussen volledige noise cancelling en de omgevingsmodus is naadloos, wat de gebruikerservaring aangenaam maakt.

Verder is er de Bose Music-app, die een essentieel onderdeel vormt van de ervaring met de Bose 700. Via de app kun je niet alleen de noise cancelling niveaus en omgevingsmodus aanpassen, maar ook toegang krijgen tot gedetailleerde instellingen voor geluid, updates en het beheer van Bluetooth-verbindingen. De app is gebruiksvriendelijk en intuïtief, waardoor het makkelijk is om de hoofdtelefoon naar persoonlijke voorkeur in te stellen.

Tot slot is de hoofdtelefoon voorzien van een robuuste en duurzame case. Deze case is niet alleen stijlvol, maar ook functioneel, en biedt uitstekende bescherming voor de hoofdtelefoon tijdens het reizen. Het compacte formaat zorgt ervoor dat het meenemen van de hoofdtelefoon in een tas of rugzak geen probleem is.

In conclusie bieden de extra functies en mogelijkheden van de Bose Noise Cancelling Headphones 700 een aanzienlijke meerwaarde. Van de spraakassistent-integratie tot de intuïtieve bediening en de handige Bose Music-app, deze hoofdtelefoon is ontworpen om niet alleen een superieure luisterervaring te bieden, maar ook om het dagelijks leven van de gebruiker gemakkelijker en aangenamer te maken.

Prijs en Waardeverhouding

Bij het beoordelen van de prijs en waardeverhouding van de Bose Noise Cancelling Headphones 700 is het belangrijk om de aangeboden functies en prestaties in perspectief te plaatsen. De 700-serie behoort tot de hogere prijsklasse van draadloze hoofdtelefoons, wat potentiële kopers kan afschrikken. Echter, gezien de geavanceerde technologie, superieure geluidskwaliteit, en de uitgebreide reeks functies die deze hoofdtelefoon biedt, is de prijs te rechtvaardigen.

Een directe vergelijking met concurrenten in dezelfde prijsklasse laat zien dat de Bose 700 opvalt, vooral op het gebied van noise cancelling en gebruikscomfort. De effectiviteit van de noise cancelling technologie van Bose is moeilijk te overtreffen, en het comfort en de bouwkwaliteit van de hoofdtelefoon zijn top-notch. Dit maakt de Bose 700 een uitstekende investering voor gebruikers die veel waarde hechten aan deze aspecten.

De integratie van spraakassistenten, aanraakbediening en de aanpasbare omgevingsmodus voegen verder toe aan de algehele waarde van de hoofdtelefoon. Bovendien is de lange batterijduur en de snelle oplaadfunctie, samen met de betrouwbare Bluetooth-connectiviteit, iets wat je bij goedkopere modellen niet snel zult vinden.

Het is ook belangrijk om de duurzaamheid en de levensduur van de hoofdtelefoon in overweging te nemen. Gezien de bouwkwaliteit en het ontwerp is het waarschijnlijk dat de Bose 700 jarenlang mee zal gaan, wat de initiële investering over tijd verspreidt. Dit aspect, samen met de regelmatige software-updates en de klantenservice van Bose, verhoogt de totale waarde van de hoofdtelefoon.

Concluderend, hoewel de Bose Noise Cancelling Headphones 700 aan de prijzige kant zijn, bieden ze een waarde die in overeenstemming is met de prijs. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een top-of-the-line noise cancelling ervaring, uitstekende geluidskwaliteit en een reeks handige functies, is de Bose 700 een investering die de moeite waard is.

Conclusie en Aanbevelingen

Na een grondige beoordeling van de Bose Noise Cancelling Headphones 700, is het tijd om een conclusie te trekken. Deze hoofdtelefoon is ongetwijfeld een van de toppers in de categorie van premium noise cancelling hoofdtelefoons. Met zijn superieure geluidskwaliteit, effectieve noise cancelling, comfortabele design, en een reeks van slimme functies, stelt de Bose 700 niet teleur.

De hoofdtelefoon is bijzonder aan te bevelen voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoogwaardige noise cancelling ervaring. Of je nu een frequente reiziger bent die de chaos van vliegvelden en vliegtuigen wilt dempen, een professional die zich moet concentreren in een lawaaierige kantooromgeving, of gewoon een muziekliefhebber die wil opgaan in de muziek zonder afleiding, de Bose 700 is een uitstekende keuze.

Voor de audiofielen: hoewel de afwezigheid van ondersteuning voor high-resolution audio codecs een minpunt kan zijn, biedt de Bose 700 nog steeds een indrukwekkend neutraal en gebalanceerd geluidsprofiel dat geschikt is voor een breed scala aan muziekgenres. De toevoeging van aanraakbediening, spraakassistent-integratie en de gebruiksvriendelijke app maakt deze hoofdtelefoon niet alleen technologisch geavanceerd, maar ook gemakkelijk in gebruik.

Bij het overwegen van de prijs, is het duidelijk dat de Bose 700 een investering is. Echter, gezien de duurzaamheid, kwaliteit en de reeks functies die je krijgt, is het een investering die voor veel gebruikers de moeite waard zal zijn. Het is een product dat niet alleen vandaag de dag indruk maakt, maar ook in de toekomst relevant zal blijven dankzij regelmatige updates en ondersteuning van Bose.

In conclusie, de Bose Noise Cancelling Headphones 700 zijn een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar een premium draadloze hoofdtelefoon. De combinatie van geluidskwaliteit, comfort, noise cancelling en extra functies maken het een van de beste opties op de markt. Voor degenen die bereid zijn te investeren in kwaliteit, zal de Bose 700 zeker niet teleurstellen.

Veelgestelde Vragen

Is de Bose 700 compatibel met alle smartphones?

De Bose 700 is compatibel met de meeste smartphones die Bluetooth ondersteunen. Dit omvat iOS- en Android-apparaten. Voor volledige functionaliteit, inclusief toegang tot spraakassistenten en app-specifieke functies, is het raadzaam de Bose Music-app te downloaden.

Kan ik de Bose 700 aansluiten op mijn computer of TV?

Ja, de Bose 700 kan worden aangesloten op een computer of TV die Bluetooth ondersteunt. Voor apparaten zonder Bluetooth is er de mogelijkheid om een Bluetooth-adapter te gebruiken. Let wel op dat de compatibiliteit en functionaliteit kunnen variëren afhankelijk van het specifieke apparaat en de instellingen.

Hoe lang duurt het om de hoofdtelefoon volledig op te laden?

Een volledige oplaadbeurt van de Bose 700 duurt ongeveer 2,5 uur. Met de snellaadfunctie kun je na 15 minuten opladen alweer tot 3,5 uur gebruik maken van de hoofdtelefoon.

Is de hoofdtelefoon waterbestendig?

De Bose 700 is niet geclassificeerd als waterbestendig. Het is daarom aan te raden om blootstelling aan regen of vocht te vermijden om mogelijke schade te voorkomen.

Kan ik de noise cancelling aanpassen?

Ja, de Bose 700 biedt verschillende niveaus van noise cancelling die eenvoudig kunnen worden aangepast via de Bose Music-app of de fysieke knoppen op de hoofdtelefoon. Dit stelt je in staat om de mate van noise cancelling aan te passen aan je omgeving en voorkeur.

Biedt de Bose 700 garantie?

Bose biedt standaard een beperkte garantie voor de 700-serie. Voor specifieke details over de garantie, zoals de duur en wat er gedekt wordt, is het raadzaam de website van Bose of de bijbehorende documentatie te raadplegen.

Hoe presteert de hoofdtelefoon tijdens telefoongesprekken?

De Bose 700 levert uitstekende prestaties tijdens telefoongesprekken. De microfoons zijn geoptimaliseerd om je stem helder over te brengen, terwijl achtergrondgeluid effectief wordt geminimaliseerd. Dit maakt de hoofdtelefoon een goede keuze voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik.

Plaats een reactie