DunRock Halo review

De DunRock Halo belooft veel als draadloze hoofdtelefoon: indrukwekkende batterijduur, geavanceerde Actieve Ruisonderdrukking (ANC), en vijf microfoons voor heldere gesprekken. Maar levert hij deze beloftes ook waar in de praktijk? In deze review duik ik diep in de prestaties van de DunRock Halo, van geluidskwaliteit tot draagcomfort, om te ontdekken of deze koptelefoon echt zo goed is als hij klinkt.

Geluid van de DunRock Halo

DUNROCK Halo
Dunrock Halo

DunRock Halo

De DunRock Halo levert verrassend goede prestaties voor zijn prijsklasse. Het geluid is helder en goed gebalanceerd, ook op hogere volumes.

De microfoon werkt goed, zelfs in drukkere omgevingen.

Al met al een degelijke keuze voor wie een betrouwbare draadloze koptelefoon zoekt zonder de hoofdprijs te betalen.

De DunRock Halo is een draadloze koptelefoon met een verrassend goede geluidskwaliteit. Ik vind de tonen mooi gebalanceerd, met een sterke focus op de middentonen. Dit zorgt voor een natuurlijk en realistisch geluid dat ik erg waardeer.

Wat de lage tonen betreft, vind ik ze krachtig en strak, zonder overheersend te zijn. De hoge tonen komen helder en detailrijk over, zonder dat ze te scherp worden. Naar mijn mening is de DunRock Halo daarmee een uitstekende keuze voor muziekliefhebbers die waarde hechten aan een goed geluid. Hij doet zeker niet onder voor zijn duurdere concurrenten.

Geluidskwaliteit score: 8,5

Draadloze koptelefoons onder de 100 euro staan er niet altijd om bekend dat ze een goede geluidskwaliteit hebben. Vaak komen de midden- en hoge tonen niet goed door, waardoor de muziek een beetje vlak klinkt. De DunRock Halo is echter een uitzondering.

De DunRock Halo is naar mijn ervaring vooral uitzonderlijk goed in het weergeven van de middentonen. Ik hoor dit terug in de heldere en dynamische gitaarklanken, die me helemaal in de muziek meenemen. Ook de hoge tonen, zoals de schelle toon van een hi-hat, komen goed tot hun recht.

Dunrock Halo koptelefoon
Dunrock halo met verpakking

DunRock Halo: microfoon voor bellen en Meetings

Score voor de microfoon tijden het bellen: 8

Ik ben echt onder de indruk van de DunRock Halo als het gaat om bel- en vergaderkwaliteit. Voor een koptelefoon in deze prijsklasse levert hij uitstekende prestaties. Ik heb hem intensief gebruikt voor zowel persoonlijke gesprekken als zakelijke calls, en de resultaten waren consequent goed.

De microfoon van de DunRock Halo steekt duidelijk uit boven wat je normaal gesproken vindt in het laag / middensegment. Hoewel hij misschien niet helemaal op het niveau zit van de absolute high-end modellen, vind ik de kwaliteit verrassend goed voor wat je betaalt.

Een feature die ik erg waardeer, is de ENC (Environmental Noise Cancellation). Tijdens een gesprek in een drukke koffiezaak merkte ik dat mijn stem helder doorkwam, terwijl veel van het achtergrondlawaai werd weggefilterd. De transparency mode is ook een handige toevoeging – het voelt natuurlijker aan tijdens gesprekken omdat ik mijn eigen stem kan horen zonder de koptelefoon af te hoeven zetten.

In de dagelijkse praktijk presteert de microfoon van de DunRock Halo consistent goed. Of ik nu thuis ben, op kantoor, of onderweg, mijn gesprekspartners hebben geen moeite om me te verstaan. Zelfs in wat rumoerigere omgevingen blijft de geluidskwaliteit op peil.

DunRock Halo: pasvorm

Score voor de pasvorm: 7,5

De DunRock Halo biedt een comfortabele pasvorm die goed past op verschillende hoofdvormen en maten.

Ik waardeer de verstelbare hoofdband enorm. Hiermee kon ik de koptelefoon perfect afstellen op mijn hoofd. De zachte oorkussens omvatten mijn oren volledig, wat zorgt voor een goede afsluiting en daarmee een betere geluidservaring.

De juiste positionering blijkt wel belangrijk voor de beste geluidskwaliteit. Als de koptelefoon te los zit of niet goed gecentreerd is op je oren, kan dit de geluidskwaliteit en noise-cancelling functie beïnvloeden.

DunRock Halo: Noice cancelling

Score noise cancelling (ANC): 8

De Active Noise Cancelling (ANC) van de DunRock Halo presteert naar mijn ervaring goed, vooral in omgevingen met constante, lage tonen. Tijdens een treinreis merkte ik hoe effectief het achtergrondgeluid van de trein werd gedempt. Ook in een drukke kantooromgeving filterde de ANC het constante gezoem van airconditioning en computers goed weg.

Waar de ANC-technologie van de DunRock Halo wat minder effectief is, is bij plotselinge, hoge tonen. Tijdens een test in een koffiebar kon ik nog steeds het geluid van kopjes en bestek horen, evenals stemmen van nabije gesprekken. Deze geluiden werden wel gedempt, maar niet volledig weggefilterd. Dit heb je overigens met de meeste duurdere koptelefoons ook, dus dit is niets raars.

DUNROCK Halo
Dunrock Halo

DunRock Halo

De DunRock Halo levert verrassend goede prestaties voor zijn prijsklasse. Het geluid is helder en goed gebalanceerd, ook op hogere volumes.

De microfoon werkt goed, zelfs in drukkere omgevingen.

Al met al een degelijke keuze voor wie een betrouwbare draadloze koptelefoon zoekt zonder de hoofdprijs te betalen.

De bediening van de Dunrock Halo?

De koptelefoon beschikt over intuïtieve bedieningselementen. Het volume pas je aan met de + en – knoppen op de rechter oorschelp. Voor het afspelen/pauzeren van muziek of het beantwoorden van oproepen gebruik je de multifunctionele knop in het midden. De ANC-functie schakel je in of uit met een aparte knop op de linker oorschelp.

Mocht je problemen ervaren met de koptelefoon of wil je hem doorverkopen, dan is een reset eenvoudig uit te voeren:

  1. Houd de aan/uit-knop en de ANC-knop tegelijkertijd ingedrukt gedurende ongeveer 10 seconden.
  2. Je zult zien dat de LED-indicator een aantal keer knippert, wat aangeeft dat de reset in gang is gezet.
  3. Laat de knoppen los zodra de LED stopt met knipperen.
  4. De koptelefoon zal nu automatisch uitschakelen.

Wanneer je de Halo weer aanzet, is hij teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Na de reset is het belangrijk om de koptelefoon opnieuw te koppelen met je apparaten. Ook zul je de DunRock app opnieuw moeten installeren voor toegang tot de geavanceerde functies en persoonlijke instellingen.

Voor nog meer bedieningsgemak kun je de DunRock app gebruiken. Hiermee kun je de equalizer aanpassen, de ANC-instellingen finetunen en zelfs de functies van de knoppen naar wens instellen.

Lange batterijduur

Met een totale afspeeltijd van maar liefst 32 uur kun je zorgeloos genieten van je favoriete muziek, podcasts of telefoongesprekken. De koptelefoon zelf gaat tot 8 uur mee op een enkele lading bij gebruik van ANC, en zelfs tot 12 uur zonder ANC.

Dit betekent dat je hem probleemloos kunt gebruiken tijdens een lange werkdag of vliegreis zonder tussentijds op te laden. Mocht je toch zonder stroom komen te zitten, dan biedt de snellaad-functie uitkomst: met slechts 10 minuten laden krijg je tot 2 uur extra luistertijd.

Het volledig opladen van de koptelefoon duurt ongeveer 2 uur. Deze combinatie van lange batterijduur en snelladen maakt de DunRock Halo een betrouwbare metgezel voor dagelijks gebruik, ongeacht hoe druk je schema is.

Inhoud verpakking

Wat zit er in de verpakking?

  • 1x koptelefoon
  • 1x oplaadkabel (USB-A naar USB-C)
  • 1x audiokabeltje 3.5 mm (voor als je die wilt gebruiken)
  • 1x handleiding (NL + EN)

Deze inhoud voorziet je van alles wat je nodig hebt om direct te beginnen met het gebruik van je DunRock Halo koptelefoon, inclusief opties voor zowel draadloos als bedraad gebruik.

DUNROCK Halo
Dunrock Halo

DunRock Halo

De DunRock Halo levert verrassend goede prestaties voor zijn prijsklasse. Het geluid is helder en goed gebalanceerd, ook op hogere volumes.

De microfoon werkt goed, zelfs in drukkere omgevingen.

Al met al een degelijke keuze voor wie een betrouwbare draadloze koptelefoon zoekt zonder de hoofdprijs te betalen.

Dunrock Halo FAQ
Kan ik de DunRock Halo met elk apparaat gebruiken?

Ja, je kunt de DunRock Halo verbinden met alle apparaten die Bluetooth ondersteunen, zoals smartphones (ongeacht het merk), laptops, tablets en zelfs smart-tv's met Bluetooth-functionaliteit.

Wat is Multipoint en hoe werkt het?

Multipoint is een handige functie waarmee je de DunRock Halo gelijktijdig met twee apparaten kunt verbinden. Bijvoorbeeld, als je muziek luistert via je laptop en er komt een telefoontje binnen op je smartphone, schakelt de koptelefoon automatisch over naar je telefoon.

Heeft de DunRock Halo Active Noise Cancelling (ANC)?

Ja, de DunRock Halo is uitgerust met Active Noise Cancelling en zelfs Adaptive ANC. Je kunt de ANC-functie bedienen via een knop op de koptelefoon of via de DunRock App.

Is er een app beschikbaar voor de DunRock Halo?

Ja, de DunRock-app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Via de app kun je de koptelefoon personaliseren, de equalizer aanpassen, updates ontvangen en nog veel meer functies gebruiken.

Kan ik de DunRock Halo opvouwen voor transport?

Ja, de DunRock Halo is opvouwbaar tot een compact formaat van 16 centimeter. Je kunt de oorschelpen plat draaien of naar binnen vouwen voor gemakkelijk transport.

Is de Dunrock Halo verstelbaar?

Ja, de hoofdband is verstelbaar om verschillende hoofdmaten te accommoderen. De koptelefoon is echter niet geschikt voor kleine kinderen.

Is de Dunrock Halo waterdicht?

De DunRock Halo is spatwaterdicht, maar niet volledig waterdicht. Zorg er wel voor dat je de koptelefoon na gebruik droog maakt als hij nat is geworden.